Binnenkijken bij het Vlaamsch Broodhuys

Wat leuk! Onlangs werden we uitgenodigd voor een rondleiding door de bakkerij van Vlaamsch Broodhuys. In deze bakkerij wordt niet alleen brood gebakken, maar nog veel meer lekkers gemaakt. Benieuwd naar wat allemaal? Lees dan snel verder!

 

Op uitnodiging van Amber kwamen we aan bij de grote bakkerij van Vlaamsch Broodhuys. Waarschijnlijk ken je deze naam wel van de vestigingen op de Meent en de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam! Dit is niet de enige stad waar ze gevestigd zijn, maar ook in 12 andere steden door heel Nederland, zoals Amsterdam en Den Haag. Daarnaast levert Vlaamsch Broodhuys ook aan horecaklanten door heel Nederland (zelfs in België en Ierland), hebben ze shop in shops (een kleinere Vlaamsch Broodhuys locatie in een andere winkel) en hebben ze meerdere verkooppunten, waaronder Urban Bakery op de Hoogstraat in Rotterdam.

 

Vlaamsch Broodhuys studentenvoer

 

We worden ontvangen met een kop koffie en een ontbijt. We kunnen kiezen uit een verse croissant, worstenbroodje of een chocoladebroodje, uiteraard allemaal vers van de pers. Amber vertelt ons het verhaal van Vlaamsch Broodhuys. Dimitri Roels is de grote bakkersbaas en bakt sinds 1996 brood onder de naam Vlaamsch Broodhuys. Samen met zijn vrouw Diante runt hij de zaak. Hun missie is: ‘Iedereen elke dag te laten genieten van het beste, lekkerste en gezondste brood’ en dat doet Dimitri samen met zijn bakkers door het bakken van voedzaam en smaakvol zuurdesembrood. Wil je het hele verhaal zien? Bekijk hier de bedrijfsfilm van Vlaamsch Broodhuys: https://vimeo.com/199981870 of bezoek de website:  http://www.vlaamschbroodhuys.nl/.

De rondleiding gaat van start. We krijgen allemaal een speciale jas aan en een haarnetje op vanwege de hygiëne. We beginnen bij een uitleg over het meel, het zout en alles wat het brood van Vlaamsch Broodhuys zo bijzonder maakt. Het speciale ‘campremy’ bloem komt uit Frankrijk en maakt de broden stevig met een bijna vleesachtige structuur. Er wordt ook speciaal zout gebruikt waar mineralen inzitten waardoor het brood een uitgesproken smaak krijgt.
Daarna gaan we verder naar de rest van de bakkerij. We komen langs de bakkers die alle broden met de hand kneden, de bakkers die de broden in de speciale, grote ovens schuiven en de bakkers die de patisserie en viennoiserie maken. Wat ruikt het hier allemaal lekker, zeg! Wist je trouwens dat alles wat je eet van Vlaamsch Broodhuys zelfgemaakt is? Vanaf het broodbeleg tot aan de salades, alles volgens recepten van Dimitri. Alles wat Vlaamsch Broodhuys maakt is natuurlijk, gaat met de hand en er worden geen gekke kleur- en smaakstoffen aan toegevoegd. Echt ambachtelijk dus!

 

Vlaamsch Broodhuys Studentenvoer

 

We sluiten de tour door de bakkerij af en ontmoeten Dimitri nog even. We gaan naar huis met een hoop leuke informatie en een Vlaamsch Broodhuys tas gevuld met een vers brood, huisgemaakte chocopasta en de nieuwe menukaart! Die gaan we snel eens even proeven..

 

Geschreven door: Nina Mutsaers

2 gedachten over “Binnenkijken bij het Vlaamsch Broodhuys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*