DinnerDinsdag hotspot: De Pasta Kantine

Voor mijn DinnerDinsdag project ga ik langs verschillende restaurants om hun DinnerDinsdag gerechten te fotograferen, maar natuurlijk vooral ook om te proeven. Mijn eerste bezoek was bij De Pasta Kantine.

Ten eerste ben ik echt helemaal verliefd op het interieur van De Pasta Kantine. Ik heb een zwak voor mooie vloeren en deze zwart met witte vloer viel meteen in de smaak. Het interieur is gezellig, maar ook industrieel ingericht. Er staan stoere stoelen en tafels, maar de mooie hangplanten en warme accenten in de zaak zorgen voor een gezellige sfeer.

pasta1

De vraag naar glutenvrije- en volkoren pasta’s is groeiende en daar speelt De Pasta Kantine graag op in. Behalve de lasagnes, kunnen alle pastagerechten worden geserveerd met een glutenvrije of volkoren penne.
De chefs van De Pasta Kantine zijn continue op zoek naar lekkere biologische producten. In de gerechten worden – waar mogelijk- biologisch geteelde ingrediënten verwerkt. Smaakvolle en goede producten vormen bij de basis voor alle gerechten. De uitdaging is om alles vers te maken en toch betaalbaar te blijven.

In het begin was ik natuurlijk een beetje sceptisch wat we voorgeschoteld zouden krijgen van onze Rabobank muntjes. Je levert per maaltijd 1 muntje in, die €3,50 waard is en waar vind je nou een volledige maaltijd voor €3,50?! We mochten kiezen tussen een spaghetti bolognese of een vegetarische pasta. Wai (fotografe), die vegetarisch is, koos natuurlijk voor de vegetarische optie en ik koos voor de spaghetti bolognese. Ook namen we er een caprese salade bij die we dan wel apart moesten afrekenen.

pasta2

Wat een heerlijke verse pasta’s waren dit! En een heel bord vol! De spaghetti bolognese was zoals hij hoort te zijn met nog een lekkere laag parmezaanse kaas erover. De mozzarella van de caprese salade was echt heel zacht en smolt bijna op je tong. Hmm!

In totaal moesten wij €7,- pp betalen. De Pastakantine is dus zeker een aanrader als je niet veel te besteden hebt, maar wel gezellig uit eten wilt gaan met vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*