DinnerDinsdag hotspot: O’Pazzo

Ein-de-lijk ben ik voor DinnerDinsdag op bezoek geweest bij één van mijn favoriete Italiaanse restaurants van Rotterdam: O’Pazzo!

 

Op de hoek van de Mariniersweg is O’Pazzo gevestigd. Dat is bij mij om de hoek en zo verleidelijk! Al een aantal keer hier gegeten en pizza’s afgehaald. Ja ja, ik kende de pizza’s stiekem al!
In deze groots opgezette ‘Italiaan’ krijg je even het gevoel dat je in Napels op vakantie bent, waar de Italiaanse keuken tot in de finesses wordt geëerd en gecreëerd. Alleen al de inrichting maakt een bezoek aan O’Pazzo de moeite waard (ps: vergeet de WC niet).

 

 

Wij mochten per muntje (€3,50) voor 12,50 een pizza uitkiezen. Als een pizza bijvoorbeeld €13,50 was, kwam er dus €1,00 bij. Goede deal 🙂 Ik koos voor de vegetarische pizza ‘Caponata’ met tomatensaus, basilicum, mozzarella, gefrituurde courgette, aubergine, rode ui, paprika, knoflook, oregano en Parmezaanse kaas. Mijn tafelgenote ging voor de ‘O’Pazzo’ met tomatensaus, basilicum, mozzarella, prosciutto crudo (rauwe ham) en mascarpone crème. Je proeft gewoon dat de bodems, het vlees en de groenten van goede kwaliteit zijn. Daarom zijn de pizza’s ook misschien iets duurder dan bij andere Italiaanse restaurants.

 

 

Na de hele pizza (ja, inclusief korstjes) opgegeten te hebben, had ik uiteraard nog trek in een dessert. Wij gingen beiden voor de ‘mislukte tiramisu’. Natuurlijk was ik meteen nieuwsgierig waarom ze het ‘mislukte tiramisu’ noemen. Het duurde even voordat we de tiramisu kregen, maar ik weet wel waarom. Ineens kwam de serveerster aan met een gigantisch kunstwerk op een bordje. Dit is denk ik één van de lekkerste desserts die ik ooit heb gegeten (zie foto)! Het water loopt me meteen weer in de mond. Alles is ook huisgemaakt, zelfs de lange vingers!

Tot zover weer een topervaring bij een DinnerDinsdag restaurant.

 

Tot snel O’Pazzo.

Liefs,
Je overbuurvrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*