DinnerDinsdag hotspot: Scharrels en Schuim

Omdat het zonnetje deze week weer lekker aanwezig is, stortte ik mezelf op het mega terras van Scharrels en Schuim en proefde alle gerechten die ze wekelijks hebben voor DinnerDinsdag.

 

In de hipste streetfood bar van Rotterdam draait alles om gegrilde kip van topkwaliteit. Veertig kippen kunnen tegelijkertijd garen in de stoere rotisserie, de grootste in Nederland verkrijgbaar.

 

 

Eén van de eyecatchers is de antieke weegschaal. Op het terras staan grote picknicktafels en bij mooi weer komt er een grote barbecue te staan. Verspreid over twee verdiepingen biedt Scharrels & Schuim een stoel aan honderd gasten. De uitschuifbare gevel scheidt het restaurant van de take away corner.

Van de tap zijn tien speciaalbieren verkrijgbaar waaronder Straffe Hendrik, Grimbergen en Peroni, per fles het driedubbele. Op de bovenste verdieping worden de beste gin tonics van Rotterdam geschonken.

 

 

Wekelijks hebben ze een wisselend menu voor DinnerDinsdag. Elke week is het dus een verassing wat je van je muntjes kunt eten. Wat er op het menu staat zijn deze gerechten: WRAP met gegrilde kippendijen, sla, barbecuesaus | SCHARRELS & SCHUIMBURGER met kippendijen, tomatensalsa, chimichurri crème | KIPSALON met gekruide kipshoarma, frites, ijsbergsla, kaas en knoflooksaus | CHICKEN & CHIPS met krokante malse kipstukjes en frietjes. Mijn favorieten waren de Wrap en de Chicken & Chips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*