DinnerDinsdag Hotspot: Shaami Huis

Op een koude dinsdagavond gingen Zoë (stagiair) en ik richting Delfshaven om weer voor DinnerDinsdag op pad te gaan. En dit keer gingen we niet zomaar naar een restaurant. Lees verder waarom.

 

Shaami Huis is alweer bijna een jaar geleden opgericht door Firas. Firas vangt Syrische vluchtelingen op en bied hen een baan aan in zijn eethuis, waar huisgemaakte kip- en lamshoarma centraal staat. Firas komt zelf ook uit Syrië en voor de oorlog in Syrië uitbrak, was hij werktuigbouwkundige. Hij vluchtte naar Boxmeer met zijn familie, maar kon hier zijn beroep niet zomaar oppakken. Dat zou jaren duren. Een uitkering wilde hij niet, dus zette hij met behulp van een neef met horeca-ervaring deze zaak op. Respect!

 

 

Wat is er dan zo bijzonder aan de shoarma van Shaami Huis, zou je denken. Elke ochtend gaat de grill aan met verse kip- en lamsshoarma in Damascus-stijl. Het vlees is dan al 24 uur gemarineerd in dertien verschillende kruiden en specerijen.  Wij hebben het geproefd en het is echt heerlijk mals en goed gekruid. Alles wordt vers en met liefde gemaakt en dat proef je! Maar wat ik echt het lekkerst vond, was het pita brood met verschillende zelfgemaakte baba ganoush en hummus (zie foto).

 

 

Een kleine feedback aan Shaami Huis: maak de inrichting iets gezelliger, zet een muziekje op en doe iets aan de felle verlichting, dan is het helemaal top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*