DinnerDinsdag hotspot: Sushi Shop

Yes! Ik mocht weer op pad voor DinnerDinsdag! Als er iets is waar ik vaak spontaan trek in krijg is het wel sushi! Dan moet ik het ook binnen nu en een paar dagen eten. Nu is er naast Sugo op de Westblaak een nieuw sushi zaak restaurant geopend, namelijk Sushi Shop!

Het is echt een splinternieuwe zaak, dus alles ziet er mooi en modern uit. We werden vriendelijke ontvangen door een mooie Belgische dame, die ons de kaart had uitgelegd. We vroegen of de koks ons konden verrassen met vis en vega sushi. De sushi met vlees schijnen ook heel lekker te zijn, maar Wai, mijn tafelgenote én fotograaf is vegetarisch, dus die heb ik niet geproefd.

 

 

We kregen als voorgerechtje sojaboontjes. Altijd lekker! Daarna kregen we een hele schaal vol sushi. We hadden 2 limited edition sushi’s: Sushi Tuna Zuke & Tomato › Een sushi die de finesse van de krokante, gemarineerde rauwe tonijn combineert met smeltende tomaat tartaar. Maki Spinach & Tempura › Een maki gewikkeld in spinaziebladeren combineert de romigheid van net bereide guacamole met de knapperige tempura garnalen vanbinnen. En dan hadden we nog 3 sushi’s van de kaart: Rol Gravlax Zalm, Veggie Roll en de Spicy Green Tempura. Allemaal erg lekker, maar mijn favoriet was de Maki Spinach & Tempura. De goed gekruide guacamole maakte de sushi helemaal af.
Als toetje had ik een schaaltje verse ananas met mochi (kokosijs) en Wai een warme chocolade moelleux.

 

 

Zoals je ziet heeft Sushi Shop nét was andere sushi soorten dan dat je bij een ‘all you can eat’ restaurant kunt eten. Het leuke is, is dat ze een open keuken hebben en je stiekem mee kan kijken hoe ze de sushi maken. Geen zin om uiteten te gaan? Je kan je sushi ook gewoon bestellen en afhalen of laten bezorgen voor een leuke prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*