Hotspot: Fröbel

Een paar weken geleden bezocht ik een vrij nieuwe hotspot in Rotterdam: Fröbel. Een bijzondere lunchplek waar je wordt geholpen door mensen met een verstandelijke beperking.

Op een mooie zomerse dag ging ik langs bij newbie Fröbel, de lunchroom van eigenaresse Saskia. De eerste vraag die in me op kwam was waar de naam vandaan komt. Saskia vertelde me dat haar opa haar van jongs af aan fröbel noemde, omdat ze graag knutselde. Saskia wilde altijd al een lunchzaak openen en na, samen met haar oom, genoeg onderzoek te hebben gedaan besloot ze de knop om te zetten; ze openende in februari de deuren van Fröbel.

 

 

Voorheen was Saskia ook werkzaam met mensen met een verstandelijke handicap en al snel merkte ze dat als ze op een creatieve manier met hen bezig was, in een omgeving waar zij zich thuis voelen, ze zich beter ontwikkelen en kunnen groeien. Dit is dan ook het voornaamste doel van Fröbel.

De kaart van Fröbel is simpel, maar uitgebreid voor een lunchkaart. De kaart bevat een grote selectie van verschillende broodjes. Mocht je nou niet kunnen kiezen dan kun je ook met zijn twee voor een proeverij gaan en van alles wat proberen! Daarnaast heeft Fröbel twee soorten ontbijtjes, drie verschillende tosti’s en keuze uit drie salades. Mijn keus viel op de kipsalade met komkommer, snoeptomaat, ei, Parmezaanse kaas en een yoghurtdressing, geserveerd met huisgemaakt brood en kruidenboter. Dat ging er wel in! Daarnaast dronk ik een gezonde gele smoothie van mango, sinaasappel, banaan en gember. Als toetje deelde ik een stuk worteltaart en mijn god, die was LEKKER!

 

 

Ondanks dat Saskia nog maar 23 jaar is heeft ze dit toch maar even geflikt. De taarten van Fröbel worden ook verkocht in andere Rotterdamse horeca en vliegen als een gek over de toonbanken. You go girl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*