Hotspot: JORDYs in Kralingen

Iedereen in Rotterdam kent Jordy’s Bakery als desembakkerij, waar je heerlijke desembroden, verrukkelijke belegde boterhammen, tosti’s en speltkoeken kunt eten. Maar Jordy was toe aan iets nieuws: een volwaardig restaurant met… desempizza’s! Ik had de eer ze te mogen proeven.

 

Jordy’s Bakery opende zijn derde vestiging in een prachtig gerenoveerd pand op de Vlietlaan in Kralingen. Hier vind je alle desembroden en banket die je van Jordy’s Bakery kent. In dit zelfde pand zit ook het nieuwe concept JORDYs waar je terecht kunt voor unieke ontbijtgerechten, tosti’s, soep, salades, belegde boterhammen, brood- en borrelplanken. En om klokslag 17.00 uur gaan de eerste desempizza’s de oven in en kun je daarnaast genieten van Italiaans getinte gerechtjes buiten de kaart om.

 

 

Op de Nieuwe Binnenweg heeft Jordy’s Bakery een vrij klein terras. In Kralingen daarentegen is het terras echt huge met aan de ene kant veel zon en aan de andere kant lekkere schaduwplekken door de gigantische boom die daar staat te pronken. Je kunt hier heerlijk zitten en genieten van bijvoorbeeld een lokaal biertje van Brouwerij Noord, een wijntje van de Gouden Ton, een lekkere cocktail of gewoon een bakkie pleur van Man Met Bril.

 

Het pand is verdeeld in meerdere delen en eigenlijk kun je – afhankelijk van je mood – overal neerploffen. Boven is een jungle speelparadijs voor je koters en meerdere tafels om aan te lunchen of te koffie leuten. Daarnaast zijn er hoge tafels in de bakkerij waar je aan kunt zitten, in het restaurant zijn ook veel tafels en barren waarvan je naar buiten kunt kijken.

 

 

Na een rondleiding door het restaurant was het eindelijk tijd om te proeven. Ik kreeg een vegetarische desempizza met gegrilde groenten, pesto en buffelmozzarella. Daarnaast kreeg ik nog twee specials: venkel met zongedroogde tomaatjes en buikspek met gekarameliseerde ui. De pizza was boven verwachtingen! Desem is natuurlijk best stevig, maar dit was helemaal niet het geval met de pizza. En dan de smaak van de pesto en zachte mozzarella… echt heerlijk! Ik hou echt van buikspek, maar wel als die goed is bereid en je het weg kan kauwen. Ik heb zó vaak gehad dat het net elastiek was. Dat was gelukkig niet het geval bij JORDYs en hij was ook zeker niet te vet. Zelf hou ik niet van venkel, maar dit gerecht was zelfs lekker.

 

Zeer positief ben ik over de nieuwe locatie. Volgende keer ga ik hier ontbijten en neem ik de ‘Funky Monkey’. Dit is een brioche bol met banaan, maple syrup, walnoten en crème fraîche. OMG!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*