Hotspot: Van ’t Spit

Onlangs ben ik weer op pad geweest voor Michelle en dit keer mocht ik naar Van ’t Spit in Rotterdam. Een klasgenoot van mij werkt daar toevallig en via haar was ik al bekend met het kiprestaurant. Van ’t Spit ligt net buiten het centrum, maar dit betekent niet dat het niet druk is. Elke avond zit het vol gasten die komen genieten van de kip van het spit!

Twee jaar geleden ging een groep van vier Nederlandse vrienden op vakantie naar Brazilië. Ze zagen daar dat er in veel restaurants gebruik werd gemaakt van een grill om hier het vlees aan te grillen. De vrienden hadden dit nog niet eerder in Nederland gezien en besloten het idee van het spit naar Nederland te brengen. Zo ontstond in Amsterdam het kiprestaurant Van ’t Spit. Het restaurant liep zo goed dat het constant druk was en ze geen tijd hadden voor een opening. Na het openen van het restaurant in Amsterdam ging het allemaal heel snel en nu heeft Van ’t Spit ook vestigingen in Breda, Eindhoven en Rotterdam. Het restaurant serveert Brabantse kippen die antibioticavrij zijn opgegroeid in ruime en lichte stallen. De kippen worden elke dag voorzien van vers water en plantaardige granen. Je kunt dus met een gerust hart genieten van je kippetje!

De eigenaar vertelt ons dat ze graag willen uitbreiden naar iets anders dan alleen kip. Ze streven naar een gevoel dat mensen er niet alleen voor kip kunnen komen eten, maar ook voor een ander feestmaal.

 

 

Wanneer we plaats nemen aan tafel heeft iedereen al een drankje gekregen. Het personeel is erg alert en zorgt goed voor de gasten. Het is erg warm in het restaurant en dat komt door de roestvrijstalen houtskoolgrill waar ze de kip grillen.

Alles in Van ‘t Spit is zelfgemaakt, waaronder ook de barbecuesaus, pittige piri piri en rode ui chutney! Ik ben erg nieuwsgierig naar wat we allemaal op tafel krijgen en het ruikt heerlijk.

Het diner kan beginnen! We krijgen eerst een lekker mals kippetje met biologische friet en zelfgemaakte appelmoes. Ik ben normaal helemaal niet van het kluiven, maar de kip is echt intens lekker. De kip is voorzien van een krokant, sappig velletje en is heerlijk gekruid. Na de kip krijgen we iets nieuws, ook voor het restaurant zelf, namelijk de grote plank van de grill. Deze bestaat uit een kippetje, saté en een heerlijk mals worstje. De barbecuesaus die er bij zit is zo lekker dat ik bijna wil vragen of deze ook te koop is!

Na het lekkere vlees en de patat is er natuurlijk nog ruimte voor een toetje (as always). De appeltaart en cheesecake zijn binnen no time op. Iedereen smult van de toetjes en de laatste beetjes op de plank worden er bijna afgelikt, haha.

Ik ben erg positief over het eten. Wat is het allemaal lekker! Wil jij ook genieten van de heerlijke kippetjes of van het andere vlees van de grill? Van ’t Spit is gevestigd aan de Oostzeedijk en als je uitstapt bij metrostation Oostplein zit je er zo! Het is mogelijk een tafel te reserveren vanaf 5 personen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*