Restaurant Omega

Jullie hebben misschien al een paar foto’s en een winactie online zien komen van Restaurant Omega en dan mocht een groot artikel natuurlijk niet ontbreken. Dit is ook meer dan verdiend, want het eten en de service is dan ook uitmuntend!

 

We komen binnen in een mooie zaak met een chique touch door de gestoffeerde zitfauteuils. Wat mij meteen opvalt is de geweldige blauw met witte betegelde bar. Ik zou er het liefst mijn bord opleggen en er een foto van maken, haha! Elke foodblogger weet precies wat ik bedoel!( zie foto). Wat ik erg prettig vind, is dat er naast vierkante tafels, ook ronde tafels zijn. Vaak vind ik dat net iets gezelliger.

 

omega1

 

Restaurant Omega werd 4 maanden geleden geopend in Hillegersberg door Nikolaas en Maria. Het power koppel is al 37 jaar getrouwd en komen beiden uit Griekenland. Maria staat als chef-kok in de keuken en Nikolaas als gastheer in de bediening.

De keuken van Omega is niet alleen Grieks, maar met invloeden van gebieden langs de Middellandse Zee. Ook gebruiken ze streekproducten, zoals groenten van Westlandse Tuin, vis van Schmidt Zeevis en het vlees van de carpaccio komt van Nice To Meat.

 

omega3

 

De kaart bestaat uit herkenbare gerechten zoals pita met huisgemaakte tzatziki, maar je kan ook gaan voor een verrassende wagyu carpaccio met pijnboompitten en kefalograviera kaas. Omega kiest graag voor bijzondere vlees en vis gerechten maar ook goede vegetarische gerechten waar je uit kunt kiezen.

 

Wij kregen de lekkerste gerechten van de kaart om te proeven en Wai (fotograaf) en ik werden blij verrast! Mijn favoriete gerecht waren de buffelricotta beignets met tomatenchutney. Dit was echt goddelijk! Daarnaast kon ik natuurlijk de Baklava niet weerstaan! Dit bracht mij meteen in een flash back terug naar Zakynthos.

 

omega2

 

Als voorgerecht kregen we om te proeven:

 • Spanakotiropitaki › vegetarisch gerecht van huisgemaakt deeg met spinazie, romige fetakaas en om te dippen een sausje van huisgemaakte ouzo mayonaise (ja echt!). Maria is altijd aan het experimenten en houdt van aparte combinaties, maar die wel erg smaakvol zijn.
 • Desembrood + pitabroodjes uit Griekenland met tzatziki olijfolieparels, zongedroogde tomaten tapenade, fetamousse.
 • 3 soorten olijfolie, biologische olijfolie, rozenolijfolie en zelfs chocoladeolijfolie!
 • Buffelricotta beignets met tomatenchutney! Mijn favoriet!
 • Wagyu carpaccio

 

omega5

 

De hoofdgerechten die we mochten proeven:

 • Gevulde calamaris met groenten en rijst.
 • Rizoni met gamba’s.
 • Als amuse kregen we daarbij Dolmadakia › dit zijn gevulde druivenbladeren met rijst en kalfsgehakt.
 • Een heerlijke ratatouille met om te proberen kalfssukade erbij. Normaal kun je de ratatouille ook los bestellen bij een gerecht.

 

Natuurlijk konden we geen nee zeggen tegen een dessert:

 • Griekse yoghurt mousse met vijgen, abrikozen, pruimen en amandelen.
 • Baklava met zelfgemaakt vanille ijs.

 

omega6

 

Als het water je nu niet in de mond loopt weet ik het ook niet meer! Elk gerecht is vers en huisgemaakt bereidt en dit proef je in alles! Maria en Nikolaas hebben in hun gerechten en zaak zoveel liefde en passie gestoken, dat als je hier één keer bent geweest, er geen twijfel mogelijk is, dat je hier nog een keer terugkomt.

 

Natuurlijk heb ik stiekem ook even gevraagd wat de toekomstplannen zijn van Omega en ze willen misschien ook binnenkort tijdens de lunch openen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*