Zoë op bezoek bij Brasserie Nieuwnoord

Onlangs kreeg ik een uitnodiging voor een perslunch bij Brasserie Nieuw Noord om gerechten van de nieuwe kaart te komen proeven. Sinds augustus loop ik stage bij MIES MEDIA en als Michelle niet bij zo’n soort evenement aanwezig kan zijn ben ik de gelukkige die haar taak over mag nemen!

Brasserie Nieuw Noord heeft een typisch Franse uitstraling. Als ik binnenkom word ik meteen vriendelijk begroet door het personeel. Dit vind ik zelf altijd heel belangrijk, want zo voel ik me meteen welkom. De dame achter de bar vertelt me dat ik achterin aan de tafel kan aanschuiven en ik neem plaats. De tafel is prachtig gedekt en ik kan het niet laten even in de menukaart te spieken. Ik word meteen enthousiast van het dessert: pancakes met maple syrup en vanille ijs!

 

 

Rose Tieleman runt Brasserie Nieuw Noord en krijgt hierbij hulp van haar vader, Aryan Tieleman. Ze hebben beiden al jaren horeca-ervaring en hoe mooi is het als je zoiets als dit samen kunt doen?! Rose vertelt ons dat het pand een half jaar verbouwing nodig heeft gehad. De invloeden van voormalig bierlokaal Schoonewil zijn bijna niet meer te herkennen, behalve een oude tafel waar de brandgaten van de sigaretten nog in zitten. Inmiddels is het pand omgetoverd naar een prachtig zaakje met een gevoel van nostalgie: Brasserie Nieuw Noord. In het midden van het restaurant staat een blitse bar met zwart-wit mozaïek en de lambrisering is blauwgroen. Na het verhaal van Rose en haar vader krijgen we een aperitiefje. Een fris wijntje; perfect om de lunch mee te starten.

Dan beginnen we met de voorgerechten. Deze bestaan uit een hamburger met pulled zalm, zoetzure komkommer en chips, desembrood met hummus en gegrilde groenten en een pita kip met chili mayonaise en ijsbergsla. Mijn favoriet is de pita kip, omdat de kip lekker gekruid is en de pita ruim belegd. Na de voorgerechten volgen wat gerechten van de lunchkaart. We krijgen tonijn tartaar, salade avocado, portobello en eendenrilette. Het smaakt allemaal heerlijk en de gerechten zien er prachtig uit. Je ziet dat er heel veel aandacht aan wordt besteed!

 

 

Na de lunchgerechten beginnen we aan het hoofdgerecht. De hoofdgerechten bestaan uit geroosterde courgette, hart karbonade gesudderd in bruin bier met aardappelpuree en een zalmfilet met hollandaisesaus en kruidensla. Hiernaast krijgen we frietjes met Parmezaanse kaas.

 

 

Als dessert krijgen we pancakes met maple syrup, chocolademousse van witte en donkere chocolade en crumble met ingelegd rood fruit met yoghurt ijs. Als ik zelf uit eten ga kies ik nooit voor de chocolademousse, maar de mousse van Brasserie Nieuw Noord.. ultiem genieten! Maar, toch blijven de pancakes met maple syrup mijn favoriet; perfect zoet met een lichte caramel smaak!

Conclusie: De proeverij bij Brasserie Nieuw Noord was een groot (en smakelijk) succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*