Koffie maken met Aroma Club

Vorige week zondag regende het lekker door in Rotterdam, dus besloten mijn koffiedate en ik niet naar buiten te gaan voor koffie, maar gingen we zelf barista’tje spelen! Van de bonen afwegen, tot het melk opschuimen. Onlangs kreeg ik een groot pak koffiebonen Aroma Club, een nieuw koffiemerk in Nederland. Kwam dit even goed van pas 🙂 Lezen jullie mee?

Zelf koffie maken

Allereerst hebben wij de bonen zelf gemalen in een koffiemolen en vervolgens gebruikt in een semi-automatisch espresso machine Rancilio Siliva. Een gelukje was dat de maalgraad van onze bonenmaler al goed stond ingesteld, dat scheelt altijd weer bonen. Maar goed dat mijn koffiedate meer verstand heeft van koffie dan mij, anders waren alle bonen al verspild.
Aangezien ik als barista heb gewerkt bij Bertmans, en nu ook dagelijks nog koffiezet bij Sugo, ging het melk opschuimen mij weer beter af. Verschil moet er wezen, haha! En zo vulden we elkaar weer goed aan 🙂

image2

De bonen

De bonen van Aroma Club zijn voor zowel espresso als cappuccino goed te gebruiken en smaakte in beide varianten prima. Ik had de Braziliaanse arabica bonen gekregen. De koffie had een zachte, volle body met zoete (karamel-achtige) smaken met een heerlijke volle crème laag.

 

Good to know!

De bonen worden 48 uur na het branden al opgestuurd, met de brandingsdatum netjes op de verpakking vermeld, altijd prettig voor de echte thuisbarista’s.

Ben je een iets minder fanatieke koffie hobbyist dan kan je bij Aroma club ook capsules bestellen voor je cupmachine. Deze capsules worden ook vers gemaakt en eveneens 48 uur na het branden opgestuurd. We like!

image3

Benieuwd geworden naar de koffie van Aroma Club? Neem dan een kijkje op: www.aromaclub.nl

Een gedachte over “Koffie maken met Aroma Club

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*